Voorbije projecten
In 2014 stond de wereldberoemde anatoom Andreas Vesalius in de kijker. Thomas More's boek Utopia was dan weer het uitgangspunt in 2016. In 2018 zwaaide de adellijke familie Arenberg de plak in Leuven. En in 2021 ontketende KNAL! een grote culturele big bang in Leuven.
New Horizons | Dieric Bouts Festival
In het najaar van 2023 nam het stadsfestival ons mee in de wereld van Dieric Bouts, ongetwijfeld Leuvens belangrijkste schilder. We gingen op zoek naar de sporen die Bouts als kunstenaar uit de 15de eeuw naliet en naar hoe vernieuwend hij was in zijn tijd. Maar we ontdekten ook hoe inspirerend hij vandaag nog steeds is voor de wereld van kunst, cultuur en wetenschap.
KNAL! Stadsfestival van de Big Bang
In het najaar van 2021 liet KU[N]ST Leuven de bigbangtheorie opnieuw knallen met een veelzijdig festivalprogramma over onze verwondering voor het ontstaan van de kosmos.
Vijf eeuwen Arenberg
Een roemrijke adellijke familie. Dat zijn de Arenbergs. In het najaar van 2018 stroomde er drie maanden lang blauw bloed door Leuven. De veelzijdigheid en invloedrijke rol van dit markante geslacht vormde de rode draad tijdens het Arenberg Festival. De meest bijzondere verhalen kwamen in een totaalgebeuren tot leven.
500 jaar Utopia
In 2016 was het precies 500 jaar geleden dat Thomas More zijn beroemde boek Utopia in Leuven liet drukken. Deze gebeurtenis vormde de aanleiding voor een vier maanden durend cultureel festival dat bewoners en bezoekers onderdompelde in het utopisch denken.
Vesalius kruipt onder je huid
In 2014 kroop Vesalius onder de huid van de Leuvenaars. De stad gaf de wereldberoemde anatoom een plaats in tentoonstellingen, dans, theater, muziek, stadsverkenningen en lezingen. Kloppend hart was de tentoonstelling ‘Vesalius. Het lichaam in beeld’ in M – Museum Leuven.