KNAL! Stadsfestival van de Big Bang

16 Oct 2021 - 30 Jan 2022

In het najaar van 2021 plant KU[N]ST Leuven een groots opgezet cultureel stadsfestival over het ontstaan van de kosmos.

KNAL! Stadsfestival van de Big Bang

Oerknaltheorie

De Big Bang-theorie is in Leuven geschreven. Professor Georges Lemaître lanceerde in 1931 aan de Leuvense universiteit deze revolutionaire theorie. De hypothese over het 'oeratoom', het ontstaan van de kosmos, zette de wereld op zijn kop. Ook nu nog speelt de KU Leuven een toonaangevende rol in de zoektocht naar het ontstaan van het universum. Denk maar aan professor Thomas Hertog die nauw samenwerkte met Stephen Hawking.

KNAL! Stadsfestival van de Big Bang

Dat KU[N]ST Leuven een nieuw stadsfestival rond dit thema plant, is dus niet verwonderlijk. Van 15 oktober 2021 tot 30 januari 2022 plant KU[N]ST Leuven een nieuw cultureel stadsfestival met als titel KNAL! Stadsfestival van de Big Bang. Centraal staat de verwondering over de kosmos en haar ontstaan. KNAL! brengt op ambitieuze wijze kunst en wetenschap samen in tentoonstellingen, installaties, voorstellingen, happenings, lezingen, etc. Dit alles met de ernst van een wetenschapper en de verwondering van een kind.

Zet het alvast in je agenda!

KNAL! Stadsfestival van de Big Bang

Een nieuw stadskunstwerk voor Leuven

Er komt een nieuw kunstwerk in Leuven. Maar wat het wordt, wie het maakt en waar het komt te staan: dat weet nog niemand... Met de opdracht voor een nieuw kunstwerk wil KU[N]ST Leuven KNAL! tot in het Leuvense straatbeeld laten leven. Een groep Leuvenaars zullen mee nadenken en beslissen over dit nieuwe kunstwerk voor Leuven.

Meer lezen

Ontdek onze voorgaande projecten