KNAL! Stadsfestival van de Big Bang

16 Oct 2021 - 30 Jan 2022

In het najaar van 2021 plant KU[N]ST Leuven een groots opgezet cultureel stadsfestival over het ontstaan van de kosmos.

KNAL! Stadsfestival van de Big Bang

Oerknaltheorie

De Big Bang-theorie is in Leuven geschreven. Professor Georges Lemaître lanceerde in 1931 aan de Leuvense universiteit deze revolutionaire theorie. De hypothese over het 'oeratoom', het ontstaan van de kosmos, zette de wereld op zijn kop. Ook nu nog speelt de KU Leuven een toonaangevende rol in de zoektocht naar het ontstaan van het universum. Denk maar aan professor Thomas Hertog die nauw samenwerkte met Stephen Hawking.

KNAL! Stadsfestival van de Big Bang

Dat KU[N]ST Leuven een nieuw stadsfestival rond dit thema plant, is dus niet verwonderlijk. Van 16 oktober 2021 tot 30 januari 2022 plant KU[N]ST Leuven een nieuw cultureel stadsfestival met als titel KNAL! Stadsfestival van de Big Bang. Centraal staat de verwondering over de kosmos en haar ontstaan. KNAL! brengt op ambitieuze wijze kunst en wetenschap samen in tentoonstellingen, installaties, voorstellingen, happenings, lezingen, etc. Dit alles met de ernst van een wetenschapper en de verwondering van een kind.

Zet het alvast in je agenda!

KNAL! Stadsfestival van de Big Bang

OPEN CALL: Artwork for the Exhibition To The Edge of Time

Are you an Artist? Are you interested in the interaction between Art and Science and in a partnership with scientists and students from the University of Leuven?

Then this project is for you!

Check out the details below and get in touch!

More information

Save the date: KNAL! Kick-off voor Leuvense verenigingen op 8/12

Wil jij met je organisatie of vereniging mee aan de slag gaan en het programma van KNAL! mee uitbouwen? Heb je al ideeën of ben je op zoek naar inspiratie? Kom dan naar de grote KNAL! Kick-off, een online event op dinsdag 8 december om 19.30 uur.

Inschrijven voor dit event kan via: https://forms.gle/L5LJu4qC9vAx...

KNAL! Stadsfestival van de Big Bang

Een nieuw stadskunstwerk voor Leuven

Er komt een nieuw kunstwerk in Leuven. Maar wat het wordt, wie het maakt en waar het komt te staan: dat weet nog niemand... Met de opdracht voor een nieuw kunstwerk wil KU[N]ST Leuven KNAL! tot in het Leuvense straatbeeld laten leven. Een groep Leuvenaars zullen mee nadenken en beslissen over dit nieuwe kunstwerk voor Leuven.

Meer lezen

Ontdek onze voorgaande projecten