Origins - 2021

Wist je dat de big bang-theorie in Leuven is ontdekt? De Leuvense professor Georges Lemaître lanceerde in de vorige eeuw de revolutionaire hypothese van het 'oeratoom'. Vandaag kennen we dit als de 'oerknal', de 'big bang'. In het najaar van 2021 plant KU[N]ST Leuven een groots opgezet cultureel stadsfestival rond dit thema.
Lees meer
Home
BBDO
Home

Over KU[N]ST Leuven

KU[N]ST Leuven realiseert grootschalige culturele festivals. De rijke geschiedenis van de stad en het wetenschappelijk onderzoek van de KU Leuven komen in deze festivals op een verrassende wijze samen. Hoogtepunt van de stadsprojecten is een internationale bruikleententoonstelling in M – Museum Leuven. De organisatie en coördinatie ligt in handen van KU[N]ST Leuven.

Meer over ons
Home

Big Bang Day

Op 23 mei 2019 vindt er in Leuven en Ottignies-Louvain-la-Neuve de Big Bang Day plaats. Een dag waarop de KU Leuven en UCLouvain professor Georges Lemaître, grondlegger van de oerknaltheorie, centraal zetten.

Het programma omvat de officiële opening van de Big Bang Route, het onthullen van de gedenkplaat van de European Physical Society Historic Site Award en een academische zitting.

Ontdek het programma

Voorbije projecten